30 jan. 2024, 09:01

Tips voor een moderne werkenbij-site

Tips voor een moderne werkenbij-site

#1. Start een aparte site
Een aparte werkenbij-site? Het is dé manier om meer sollicitanten te krijgen én vacatures sneller te vervullen met de perfecte kandidaat. Klinkt misschien heftig, twee websites, maar toch is een aparte werkenbij-site in onze ogen altijd te prefereren boven een aparte pagina op de corporate website.

#2. Formuleer een persona
Een goede strategie is key. Daarom is het van groot belang om vooraf goed in kaart te brengen wie je exacte doelgroep is voor de verschillende type vacatures op de website. Elke doelgroep is namelijk anders en heeft dus ook andere methoden nodig om geënthousiasmeerd, geïnformeerd en overtuigd te worden. En ook de manier van reageren en solliciteren kan per doelgroep sterk verschillen.

Elke doelgroep heeft andere methoden nodig om geënthousiasmeerd, geïnformeerd en overtuigd te worden.

Heb je moeite met het bepalen van je doelgroep? Kijk naar de 5 meest voorkomende functies binnen je bedrijf, nodig deze werknemers uit en ga het gesprek met ze aan. Vraag bijvoorbeeld om zelf te omschrijven wat ze precies doen, welke aspecten van het werk zo leuk, interessant of uitdagend zijn., en wat volgens hen belangrijk is bij deze functie. Breng dit in kaart, maak een persona en kijk vervolgens naar de employee journey met behulp van een journey-sessie.

#3. Maak solliciteren via WhatsApp mogelijk
Je wil de drempel van solliciteren en reageren zo laag mogelijk houden. In dat geval is solliciteren via bijvoorbeeld WhatsApp een uitkomst. Lekker makkelijk en snel, waardoor je de kans op reacties vergroot.

#4... Het gehele artikel is te lezen op Werf&.