Voor mensen, Door mensen!

Gemeente Alphen aan den Rijn

Werken bij Alphen aan den Rijn

'Wij leveren toonaangevende dienstverlening. Dit doen we voor mensen, door mensen, vanuit een wendbare organisatie waar het leuk werken is.'

Werken voor de inwoners van onze gemeente, werk dat er écht toe doet. Onze gemeente bestaat uit acht kernen en 111.000 inwoners. En we willen dat al die mensen veilig en gelukkig zijn. Voor onze medewerkers zijn onderwerpen als duurzaamheid, werkgelegenheid, schuldhulpverlening en veiligheid aan de orde van de dag. Wij werken samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Want betere oplossingen bedenk je samen!

Werken aan dienstverlening en wettelijke taken

Iedere medewerker heeft een thuisteam met vakcollega’s en een eigen teamleider. Vanuit je thuisteam werk je aan onze dienstverlening en uitvoering van gemeentelijke taken. De managers dienstverlening geven leiding aan alle teams.

Werken in opgaven

Daarnaast werkt onze organisatie in opgaven: tien maatschappelijke vraagstukken waar weer allerlei deelprojecten onder vallen. We hebben bijvoorbeeld een opgave 'digitalisering' en een opgave 'klimaat en duurzaamheid'. Iedere opgave heeft een opgavemanager. Medewerkers uit verschillende teams werken samen aan deze opgaven, met hun thuisteam als basis.

Dienend leiderschap

Onze leidinggevenden werken volgens de principes van ‘dienend leiderschap’. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van het werk ligt bij onze medewerkers; zij zijn professional op hun vakgebied. Leidinggevenden zorgen dat medewerkers de aandacht en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Onze leidinggevenden zorgen dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen en zorgen voor een werkklimaat waarin innovatie en experimenteren de ruimte krijgen.

Onze medewerkers

Bij Gemeente Alphen aan den Rijn werken zo'n 900 collega's, waarvan net iets meer vrouwen dan mannen. De gemiddelde leeftijd binnen onze organisatie ligt op 48,5 jaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en alle openstaande vacature(s) op: WerkenbijAlphenaandenRijn

Stadhuis

Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn, Nederland

Volg ons ook op LinkedIn