Het Flevo-landschap
Werken bij het Flevo-landschap
Waar staat het Flevo-landschap voor?
Het Flevo-landschap staat voor natuur, landschap en cultuurhistorie in Flevoland. De ambitieuze organisatie richt zich op beheer en ontwikkeling van natuur, maar ook op natuurbeleving en natuurbetrokkenheid. Voor, met en door de Flevolandse samenleving.
Wie zijn wij?
De 35 medewerkers en 150 vrijwilligers van Het Flevo-landschap zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor natuur, landschap en cultuurhistorie in Flevoland. Wij geloven er in dat het beleven van de natuur zorgt voor meer betrokkenheid bij en een betere bescherming van onze Flevolandse natuur. Het Flevo-landschap heeft 33 natuurgebieden met ruim 5.100 hectare natuur in eigendom, verdeeld over drie regio’s: Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Bekende terreinen zijn onder meer UNESCO Werelderfgoed Schokland, Natuurpark Lelystad en Natura 2000-gebied de Lepelaarplassen (één van de kerngebieden van Nationaal Park Nieuw Land).
Visie op natuurbeheer
Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.
Natuurbehoud
Bij het onderhouden en ontwikkelen van de natuur heeft de ecologie prioriteit, maar als terreinbeherende organisatie let Het Flevo-landschap ook op het behoud van landschap en cultuurhistorie en waar mogelijk op recreatiemogelijkheden. Functieverbreding van de natuur kan dus alleen als de natuur daar per saldo beter van wordt. Het Flevo-landschap streeft ook naar uitbreiding van haar terreinen, omdat dit bijdraagt aan de robuustheid van de natuur. Bovendien kunnen de terreinen dan efficiënter beheerd worden.
Natuurbeleving
Om te zorgen dat u van de natuur kunt genieten, maakt Het Flevo-landschap haar terreinen zo gastvrij mogelijk. Alleen waar de natuur té kwetsbaar is, is een terrein uitsluitend toegankelijk tijdens begeleide excursies. Door de bewoners en bezoekers mee te laten genieten van de natuur, voelen ze zich eerder verbonden met het Flevolandse landschap en met ons.
Windenergie
De provincie Flevoland heeft de ambitie om in onze regio meer energie uit wind te winnen en verrommeling van het landschap tegen te gaan door op te schalen met grotere windmolens en oude windmolens te saneren. Hiertoe heeft de provincie samen met de gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde het Regioplan Wind laten ontwikkelen voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.
Zonne-energie
Het Flevo-landschap is een natuur- en landschapsorganisatie met als kerntaken natuur en landschap, maar ook met affiniteit voor duurzaamheid. Wij zijn een voorstander van het gebruik van duurzame energiebronnen. Duurzame energie is energie die is opgewekt op een milieuvriendelijke en hernieuwbare manier. Dit is steeds belangrijker aan het worden omdat onze fossiele brandstoffen aan het opraken zijn en de temperatuur op aarde steeds meer aan het stijgen is door bovenmatige uitstoot van CO2. Zonne-energie is relatief duurzame energie die een onuitputtelijke bron gebruikt en weinig CO2-uitstoot geeft.
Wilt u meer weten over het Flevo-landschap? Neem dan een kijkje op hun eigen website!
Vacatures overheid
Kijk voor alle openstaande vacatures bij het Flevo-landschap op: werkenbijnatuurdichtbij
Hoofdkantoor
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad, Flevoland, Nederland