Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Rijksoverheid

Locatie (HQ)
Den Haag, Nederland

Wat is de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid is de verzamelnaam voor 12 ministeries, vele uitvoerende diensten, inspecties en Hoge Colleges van Staat.

Overzicht

Op vrijwel alle werkterreinen en functieniveaus biedt de Rijksoverheid leuke en boeiende banen. Vacatures zijn bovendien in heel Nederland te vinden. Waar voor jou precies de mogelijkheden liggen hangt onder andere samen met je vooropleiding. Zowel met een mbo- of hbo-diploma als met een universitaire studie kun je bij de Rijksoverheid uitstekend terecht. Als je eerst eens kennis wilt maken, dat kan ook. Bijvoorbeeld in de vorm van een rijkstraineeship, financial traineeship, audit traineeship, juridisch (vak)traineeship of stage. Of je nu een doener of meer een denker bent, een adviseur of een ondersteunende kracht. Heb je bijvoorbeeld leidinggevende aspiraties, organisatorisch talent of verdiep je je liever in nieuwe dossiers over onderwijs, kunst of landbouw? Bij de Rijksoverheid kun je alle kanten op.

Kijk voor meer informatie en alle openstaande vacature(s) op: WerkenvoorNederland

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Kijk voor meer informatie en alle openstaande vacature(s) op: Ministerie van Defensie

Werken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuk.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Werken bij de Belastingdienst is werken Voor heel Nederland - Over ons

Werken bij de Belastingdienst is betekenisvol. Je zorgt ervoor dat ons land blijft draaien. Dat Nederland blijft ondernemen, leren én ontdekken. Of je nu fiscalist, accountant, ICT-specialist, inkoper, communicatieadviseur of data scientist bent: ontdek snel wat jij kan doen met jouw expertise.

Kijk voor vacatures en informatie over werken bij de Belastingdienst op: WerkenbijdeBelastingdienst

Werken bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - Over ons

Een land waar mensen graag wonen, goed kunnen werken en de ruimte hebben om te recreëren. Daar werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aan. Wij zijn verantwoordelijk voor alle verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, en voor een veilig gebruik van onze infrastructuur. We zetten in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het milieu verdient onze speciale aandacht. We staan voor een gezonde en veilige leefomgeving, nu en in de toekomst.

Kijk voor meer informatie over openstaande vacature(s) en werken bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op: WerkenbijMinisterievanInfrastructuurenWaterstaat

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan brede maatschappelijke en politieke opgaven. Bijvoorbeeld aan een efficiënte bouw- en woningmarkt en één effectieve rijksdienst met een soepel functionerende bedrijfsvoering. Zo zijn we ook verantwoordelijk voor slim beheer en ontwikkeling van het rijksvastgoed en een goede ontwikkeling van bestuurders en ambtenaren. We beschermen de nationale veiligheid en waarborgen de grondwet en koninkrijksrelaties. BZK is de hoeder van de democratie.

Werken bij het Rijksvastgoedbedrijf - Over ons

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.

Het Rijksvastgoedbedrijf realiseert en beheert zijn vastgoedportefeuille voor zijn gebruikers en zet gebouwen en terreinen in voor de realisatie van economische en maatschappelijke meerwaarde op basis van beleidsdoelen.

Onze portefeuille bestaat onder andere uit gevangenissen, rechtbanken, kazernes, vliegvelden, defensieterreinen, ministeries, havens, belastingkantoren, monumenten, musea en paleizen. Deze gebouwen en terreinen stellen wij ter beschikking voor de realisatie van rijksoverheidsdoelen. Onze deskundige medewerkers formuleren visie en beleid en zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie, ontwikkeling en herontwikkeling.

Kijk voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf en alle openstaande vacature(s) op: WerkenbijRijksvastgoedbedrijf

Rijksoverheid

Den Haag, Nederland

Vacatures

Laatste vacatures
Hoofd afdeling Plannen en Bedrijfsvoering
Rijksoverheid
€5,443 - €7,159 (Maand)
Utrecht
Als hoofd van de afdeling Plannen en Bedrijfsvoering geef je leiding aan een afdeling met 28 medewerkers. Een diverse groep mensen die zich bezighoudt met een aantal hoofdtaken.
Bekijk vacature
Adviseur beheer en onderhoud
Rijksoverheid
€3,344 - €5,139 (Maand)
Den Haag
Als adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken richt jij je op het optimaal ontzorgen van onze buitenlandse posten op het gebied van beheer en onderhoud.
Bekijk vacature
Technisch onderzoeker Laboratorium
Rijksoverheid
€2,471 - €3,220 (Maand)
Zwijndrecht
Wil jij ervoor zorgen dat consumenten in Nederland veilig gebruik kunnen maken van elektrotechnische producten? Heb je een elektrotechnische opleiding? Dan is de functie van technisch onderzoeker Laboratorium bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou
Bekijk vacature

De laatste vacatures ontvangen via de mail? 

Maak job alert aan